koningsdag kijken doe je zo

Koningsdag kijken doe je zo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Vind jij het maar koud buiten en heb je nul zin om vandaag over de rommelmarkt te sjokken? Dan kun je natuurlijk ook met een oranje tompouce voor de tv kruipen. Vanaf 11 uur kun je zien hoe de koninklijke familie aankomt in Tilburg. Maar eh... wie is ook alweer wie?

Met z'n vijftienen komen ze aan in Tilburg. Allemaal lachend. Allemaal netjes. Allemaal zwaaiend. Best lastig dus, om de leden van de koninklijke familie uit elkaar te houden. Naast de jarige koning en zijn vrouw Máxima, zijn de drie prinsessen natuurlijk de belangrijkste gasten.

koningsdag kijken doe je zo

Amalia
Puber en prinses tegelijk. Amalia is dertien en zit op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Omdat ze de oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima is, is ze de troonopvolger. Als haar vader ermee stopt, wordt zij dus koningin. Als ze dat wil, natuurlijk.


 

koningsdag kijken doe je zo

Alexia
De tweede dochter van de koning en de koningin is elf jaar en bijna-brugpieper. Na de zomer gaat ze naar dezelfde middelbare school als haar grote zus. Alexia is vernoemd naar haar vader. Vorig jaar brak ze haar been tijdens het skiën. Deze winter bleef de brokkenpiloot gelukkig ongedeerd.

 


 

 

koningsdag kijken doe je zo

Ariane
Net als haar vader vierde ze deze maand een jubileum: Ariane werd op 10 april tien. Ze zit op de Bloemcampschool in Wassenaar en houdt van paardrijden, hockey, tekenen en pianospelen. Op 14 februari kreeg ze een valentijnsbrief uit Tilburg. De 9-jarige René noemde haar ‘het mooiste meisje van de wereld.’

 


 


koningsdag kijken doe je zoPrins Constantijn & prinses Laurentien
Ze worden wel eens het reservekoningspaar genoemd. Constantijn is het jongste broertje van de koning. Samen met zijn vrouw Laurentien helpt hij Willem-Alexander en Máxima met koninklijke klussen. Zo staat het paar altijd trouw te zwaaien op het balkon tijdens Prinsjesdag. Ze hebben drie kinderen en wonen in Den Haag.

 


 

koningsdag kijken doe je zoPrins Maurits & prinses Marilène
Even opletten nu: Maurits is de zoon van het zusje van prinses Beatrix. Oftewel: een neef van de koning. Houd hem in de gaten als er een muziekoptreden is. Vorig jaar ging de prins helemaal los bij Typhoon. Zijn soepele dansmoves vielen op. Samen met zijn vrouw Marilène heeft Maurits drie kinderen. Ze wonen in Amsterdam.

 koningsdag kijken doe je zo

Prins Bernhard & prinses Anette
Zie je iemand lopen met een flinke bril? Dat moet Bernhard zijn! Ook een neef van de koning. Een jongere broer van Maurits. Hij woont met zijn vrouw Anette en drie kinderen in Amsterdam. Vier jaar geleden werd hij erg ziek: hij had lymfeklierkanker. Daarvan is hij helemaal genezen. Hij zet zich nog steeds in om meer geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte.

 


koningsdag kijken doe je zo

Prins Pieter-Christiaan & prinses Anita
Nóg een neef. Pieter-Christiaan is een broer van Maurits en Bernhard. Hij is getrouwd met prinses Anita, woont in een villa in Noordwijk en heeft twee kinderen. Pieter-Christiaan houdt van snel: hij rent marathons en doet mee aan racewedstrijden.

 
koningsdag kijken doe je zo

Prins Floris & prinses Aimée
Floris is het kleinste broertje van de prinsen Maurits, Bernhard en Pieter-Christiaan. Tijdens zijn studie in Leiden ontmoette hij Aimée. Hij was meteen smoorverliefd. Het paar trouwde en kreeg drie kinderen. Ze wonen in Wassenaar, om de hoek bij grote neef Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima.

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps