paleis soestdijk

Koninklijk slapen in Paleis Soestdijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Droom jij wel eens van slapen in een paleis, een koninklijke maaltijd en een wandeling door een paleistuin? Over een paar jaar kan dat. Van Paleis Soestdijk in Baarn wordt een hotel gemaakt. En dat is een flinke klus.

Losse tegels op de vloer, muren zonder behang en ramen die aan vervanging toe zijn. Zo ziet het paleis er nu uit.

Verbouwing

Tot dertien jaar geleden woonden Prins Bernhard en Prinses Juliana er. De opa en oma van Willem-Alexander zijn de laatste bewoners. De verbouwing gaat miljoenen euro’s kosten en duurt een paar jaar. ‘Bernhard en Juliana leefden heel sober. Het lijkt niet alsof je in een paleis bent. Maar zo gaat het er wel uit zien’, zegt Cees Wijburg van Made by Holland.

Over water lopen

In 2015 kon iedereen ideeën insturen voor het paleis. Made by Holland won en betaalde 1,7 miljoen euro. Boven in het paleis komen hotelkamers, beneden komen bedrijven en evenementen. In de tuin komen allemaal bijzondere plannen. Er komt een vijver waar het lijkt alsof je over water kunt lopen, een pad met spiegels waardoor je jezelf 1000 keer kunt zien en hangende tuinen waar je zelf eten kunt plukken. Aan de buitenkant van het paleis mag niks veranderd worden, omdat het een Rijksmonument is. Blijft het dus toch nog een beetje het paleis dat wij kennen.

Ben jij benieuwd naar hoe het paleis eruit gaat zien? Bekijk de video hieronder, dan krijg je alvast een beetje een beeld van hoe het gaat worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook