De school is uit!

Korter zomervakantie door corona?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Dinsdag wordt bekend of de scholen na de meivakantie weer opengaan en hoe. Blijven ze langer dicht? Dan moet de zomervakantie misschien korter. Dat adviseert de Onderwijsraad aan de onderwijsminister.

De zomervakantie lijkt nog ver weg. Toch wordt er al over nagedacht. Als de scholen in mei weer open mogen, is er niet zo’n groot probleem, denkt de Onderwijsraad. Maar als ze langer dicht blijven, moeten kinderen veel lesstof inhalen. De raad heeft daarvoor verschillende opties bedacht.

Advies 1: Korter of eerder zomervakantie

De eerste optie om de zomervakantie korter te maken, of eerder te laten beginnen. Kan dat niet? Dan moeten kinderen die moeite hebben met leren de kans krijgen om in de zomer les te krijgen.

Advies 2: Halve dagen naar school

Gaan de scholen niet in één keer open, maar in stapjes? Dan kan het slim zijn om lessen op school af te wisselen met lessen thuis. Dan zou de ene helft van de kinderen ‘s ochtends naar school gaan en de andere helft ‘s middags. Zo zijn er minder kinderen tegelijk op school en kunnen ze beter afstand houden.

Advies 3: Langere schooldagen

Duurt het toch langer voordat de scholen weer open mogen? Dan kan de lesachterstand worden ingehaald met langere dagen en ga je bijvoorbeeld van 8 tot 16 uur naar school, of van 9 tot 17 uur.

Spoedadviezen

De adviezen hierboven zijn spoedadviezen van de Onderwijsraad aan onderwijsminister Slob. In juni komt de raad met adviezen voor de langere termijn. Of de minister de adviezen van de raad ook overneemt, is nog niet bekend.

Anderen lazen ook: 5 tips om thuis aan je schoolwerk te werken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

gelukkig hebben we spoedadviezen.
daar ben heel blij mee.
en anderen mensen ook denk ik.
degen die dat bedacht is een genie.
groetjes sara, doei !

Ik hoop dat we korter zomervakantie hebben en dat de scholen tot 17:00 open zijn!

dat is wel ook niet fijn dat scholen dicht is dat is raar om dat door corna dat is wel raar maar dat weet idereen niet dat scholen dicht moet dat is wel raaar dat voelt niet fijn ik weet alles wel maar dat is niet zo fijn dat is raar dat de zomervankantie dat is wel erg raar ik weet idereen thuis werken

ik hoop niet dat ik een kortere vakantie krijg, want ik woon in Zuid-Holland en ga naar school in Noord-Holland. dan heb ik maar 4 weken vakantie!

Máár 4 weken. Hahaha

ik ben voor advies een want ik wil meer les hebben Duimomhoog

ik ben blij dat de scholen open `zijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.