beeld instagram

Koude schildpadden gered in Texas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het is al een paar dagen flink bibberen in de Amerikaanse staat Texas. Het is er bijna nooit zo koud als nu en dat is niet alleen wennen voor mensen, maar ook voor dieren. Zo hebben dierenbeschermers duizenden en duizenden door kou verstijfde schildpadden uit de zee gehaald.

Afgelopen week werd het dik min twintig graden in Texas en dat gebeurt bijna nooit. Miljoenen huishoudens kwamen zonder stroom te zitten omdat het elektriciteitsnet overbelast raakte.

Slaapstand

Maar ook de schildpadden hebben het moeilijk met de kou. Door het ijskoude water raken ze verdoofd en gaat hun lichaam gaat in een soort slaapstand. Als dat te lang duurt, gaan ze dood. Een geluk bij een ongeluk is dat de verdoofde schildpadden aan de oppervlakte van de zee blijven drijven zodat ze makkelijk op te vissen zijn.

beeld instagram

Vrijwilligers en natuurorganisaties hebben zeker 2500 dieren gered. Ze worden uit de ijskoude zee gevist en mogen opwarmen in opvangcentra. Als het straks weer een beetje warmer is, mogen ze terug de zee in.

Anderen lazen ook: Schildpadden Bas Smit halen veel geld binnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook