Foto: Facebook University of Florida College of Veterinary Medicine

Krokodil slikt schoen door en wordt geopereerd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Amerikaanse dierenartsen hadden onlangs een bijzonder beest op hun operatietafel liggen. Een krokodil uit een dierentuin in de staat Florida moest geopereerd worden, omdat ze een schoen van een bezoeker had ingeslikt.

In december besloot Anuket, een vrouwelijke nijlkrokodil van 3,5 meter lang, de bijzondere snack te eten. De schoen was van een bezoeker die 'm uit een kabelbaan boven het verblijf van de krokodillen verloor. Anuket peuzelde het hapje op, spuugde 'm uit en peuzelde het daarna nóg een keer op. Het enorme reptiel liep daarna twee maanden rond met de schoen in haar maag, lieten de dierenartsen weten op FacebookHet verhaal gaat verder na de foto.

Foto: University of Florida College of Veterinary MedicineDeze schoen zat twee maanden in de buik van de krokodil. Foto: Facebook University of Florida College of Veterinary Medicine

Vastgebonden op de operatietafel

Dierenartsen probeerden de schoen uit haar maag te spoelen, maar dat lukte niet. Daarom moest ze de operatietafel op. Maar wel onder narcose en goed vastgebonden natuurlijk! Bij de tweede poging wist de dierenarts de schoen te pakken te krijgen. Inmiddels is Anuket alweer aan het bijkomen in haar verblijf. 

Foto: Facebook University of Florida College of Veterinary MedicineFoto: Facebook University of Florida College of Veterinary Medicine

Anderen lazen ook: Plan voor grootste dierentuin ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps