Kunstschaatsen Olympische Spelen

Kunstrijdster Lindsay (17) door naar finale Olympische Spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

De Nederlandse Lindsay vloog en draaide sierlijk en foutloos over het ijs van Peking. Ze kreeg een hele hoge score! Daarom mag ze aanstaande donderdag meedoen met de Olympische finale van het kunstrijden.

Lindsay van Zundert schaatste zo goed, dat ze haar eigen persoonlijke record verbrak. Dat deed ze met onder andere een dubbele axel (waarbij je vooruit schaatst, een dubbel rondje draait in de lucht en op 1 been neerkomt). En een driedubbele lutz. Een lutz is een van de moeilijkste sprongen in het kunstrijden, omdat je de sprong achterwaarts inzet. En dan nog drie rondjes draaien in de lucht ook!

Eerste Nederlander
Lindsay straalde toen ze klaar was. Van blijdschap sloeg ze haar handen voor haar mond. Het is dan ook een bijzondere prestatie, want ze is de eerste Nederlandse kunstrijdster in 47 jaar die zich plaatst voor de finale van de Olympische Spelen. 

Russen
Die finale is donderdag. Ga je ook kijken?

 

 

Anderen lazen ook: Olympische knuffelpanda grootste ster van de Spelen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook