Foto: Pixabay

Kust veilig voor Engelse egels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Nu de Britten binnen zitten, is de kust veilig(er) voor egels. In het Verenigd Koninkrijk sterven er veel minder egels dan normaal, zeggen natuurbeschermers. Hoe dat komt? Doordat er minder wordt gereisd, worden er minder dieren doodgereden. 

Niet alleen worden er minder dode egels gevonden. Meer Britten zien ook egels in hun tuin, zegt een natuurorganisatie. Dat komt doordat de Britten meer tijd hebben om te tuinieren. Dat vraagt meteen om een waarschuwing, vindt de organisatie. Egels verstoppen zich vaak in het gras. Wie gaat maaien, of schoffelen moet dus eerst een egelcheck doen! 

Dieren op avontuur
Egels zijn trouwens niet de enige dieren die zich vaker laten zien. In Peru hingen meeuwen en pelikanen vorige maand rond op een leeg strand. In Chili verkende een poema de hoofdstad Santiago. En ook herten, pauwen, eenden en apen namen een kijkje op rare plekken.

Anderen lazen ook: Wilde dieren zijn blij met lege steden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook