Portugees oorlogsschip

Kwal jaagt toeristen uit zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

In het zuiden van Thailand mogen toeristen even niet meer de zee in. De reden is een heel giftige kwal die al 23 toeristen heeft gebeten.

Stel, je bent lekker aan het zwemmen in zee en ineens voel je hele erge pijn. Je rent de zee uit en blijkt gewond te zijn. Het overkwam de afgelopen dagen wel 23 toeristen in Thailand. De dader bleek een ‘Portugees oorlogsschip’.

Giftige kwal

Een Portugees oorlogsschip is geen boot, maar de naam voor een soort giftige kwal. Het is eigenlijk geen echte kwal maar een verzameling poliepen (een groot aantal cellen) die het gif verspreiden.

Hevige pijn

Wie door een Portugees oorlogsschip gebeten wordt, voelt hevige pijn en heeft soms echte wonden. Er waren ook toeristen die door de beet moeite kregen met ademhalen. Voor kleine vissen is het gif zelfs dodelijk.

Verboden

Volgens een dokter die op een van de stranden aanwezig was, zijn er op dit moment uitzonderlijk veel Portugese oorlogsschepen. Daarom is het nu verboden om in de zee bij deze stranden te zwemmen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Waarom kunnen kwallen steken?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Rentweg ik zou ook weg gaan

Ik ga NIET de zee in als ik in Portugal ben! Rentweg Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.