Foto: ANP
Coronavirus

Kwetsbare kinderen kunnen straks coronaprik krijgen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Sommige kinderen lopen een groter risico om ernstig ziek te worden als ze corona krijgen. Daarom kunnen die kwetsbare kinderen zich binnenkort laten vaccineren.

Het gaat om kinderen tussen de 5 en 11 jaar die bijvoorbeeld ernstige astma, een longaandoening of een hartafwijking hebben. De Gezondheidsraad concludeerde dat zij soms weinig klachten hebben, maar wel erg ziek van het coronavirus kunnen worden. Daarom adviseerden ze eerder deze week om die groep kinderen te vaccineren.

Vaccinatie-straat

Minister Hugo de Jonge heeft nu laten weten dat die mogelijkheid er ook echt komt. Waarschijnlijk kunnen maximaal 42.000 kinderen de prik vanaf 20 december halen. Maar dat hangt af van hoe snel de vaccins beschikbaar zijn. De Jonge wil dat er ten minste één vaccinatie-straat komt speciaal voor kinderen.

Alle kinderen?

Kinderartsen zullen bepalen welke kinderen zo'n coronaprik mogen halen. De Gezondheidsraad denkt ook na over vaccinaties voor alle kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Maar of die er ook komen, is nog niet duidelijk.

Anderen lazen ook: Hoe betrouwbaar is een zelftest?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook