rekenles

Lage reken- en natuurscores voor Nederlandse kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Ben jij een rekenwonder? Dat is best bijzonder! Vergeleken met andere landen tellen Nederlandse basisscholen best weinig rekentalenten. Dat blijkt uit een nieuw, groot onderzoek. Maar misschien gaat dat veranderen.

Leerlingen uit groep zes uit 48 landen over de hele wereld deden mee aan het onderzoek. Ze moesten een rekentoets én een toets over natuur en techniek maken.

Zestiende plek

De toetsen werden door Nederlandse kinderen niet zo goed gemaakt. Ze haalden minder punten dan zesdegroepers uit landen als Rusland, Engeland en Amerika. Daarom krijgt Nederland nu de zestiende plek op de rekenscorelijst.

Op de natuurkundelijst staat ons land zelfs op plek 23. Dit zijn voor Nederland de laagste plekken in twintig jaar tijd!

juf

Lastig voor leraren

Hoe het kan dat Nederlandse basisschoolkinderen minder goed zijn in vakken als rekenen, techniek en natuurkunde? Sander Dekker, de staatssecretaris van Onderwijs, denkt dat juffen en meesters lesgeven in deze vakken moeilijk vinden omdat ze er zelf vaak ook niet zo goed in zijn. Een interessant en leerzaam proefje doen met de klas is dan wat lastiger.

Beter worden

Het is belangrijk dat lessen beter worden, vindt de staatssecretaris. Zo kunnen de kinderen die moeite hebben met de vakken beter worden en kunnen rekenwondertjes hun talenten écht gaan gebruiken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oeps het is wel jammer Oeps

echt bullshit ik snap het niet Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps