Thirza en Yaron kregen na de coronatest een dapperheidsdiploma en een knuffel.

In Lansingerland doet iedereen een coronatest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de gemeente Lansingerland wordt iedereen gevraagd om een coronatest te doen. In één van de dorpen is namelijk de besmettelijke Britse variant van het coronavirus uitgebroken. Daarom lieten ook Thirza (10), Yaron (11) en René (11) zich testen.

Het is dé ultieme poging om de besmettelijke Britse variant van het coronavirus af te remmen: een coronatest voor iedereen vanaf twee jaar in de gemeente Lansingerland. Met of zonder klachten. De Britse variant gaat er namelijk hard rond. Van de honderd besmette mensen in Nederland zijn vijftig mensen te linken aan een school in Bergschenhoek, één van de drie plaatsen uit de gemeente. Meer dan zestigduizend mensen kregen een oproep en veel mensen werkten mee.

Nachtmerrieverhalen

De broer en zus Thirza en Yaron (op de foto boven het artikel) gingen samen naar de testlocatie: Yaron: ‘Ik was eerst boos, want ik had nachtmerrieverhalen gehoord over de test. Maar ik wilde ook graag helpen.’ Sommige kinderen worden getest door op een speciaal watje te sabbelen, maar de broer en zus kregen een staafje in hun neus en keel. Ze hebben het virus niet. ‘Het viel eigenlijk wel mee! De man die mij testte zei dat hij mij heel dapper vond’, zegt Thirza. ‘Het voelt een beetje alsof je water in je neus krijgt’, zegt Yaron. En zo werd de woonplaats van Thirza en Yaron ineens heel belangrijk. En straks ook veilig, zegt Yaron enthousiast. Daarom is hij ook niet bang om toch ziek te worden. ‘Iedereen die positief getest is weet dat snel en blijft binnen. Dat is eigenlijk heel handig.’

'We houden binnen afstand'

Ook René (op de foto hieronder) uit Bergschenhoek liet zich direct testen en ook zijn uitslag was negatief. Hij vond de test niet zo prettig: 'Dat stokje vond ik niet heel fijn. Maar het is wel heel goed dat iedereen gestest moet worden. Anders gaan mensen die besmet zijn misschien toch naar buiten en dat is niet goed.' De moeder van René is positief getest en daarom moet hij heel voorzichtig zijn. 'We houden binnen afstand. Dat is wel heel vervelend want ik kan zo niks met mijn moeder doen. Dat is niet leuk.' 

Foto: Rene

Anderen lazen ook: Spannend: mogen de scholen 25 januari weer open of niet?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps