Laptop vol virussen

Laptop met gevaarlijke virussen kost 1 miljoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Normaal gesproken zou je flink balen als je een virus op je laptop hebt. Maar de eigenaar van deze laptop in ieder geval niet. Er zitten zes gevaarlijke virussen op zijn computer, maar toch is hij verkocht voor meer dan één miljoen euro.

De laptop heeft zes van de gevaarlijkste virussen. Die heten ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila en BlackEnergy. Zo'n virus zorgt ervoor de je bijvoorbeeld je bestanden niet meer kunt gebruiken en hackers je computer kunnen besturen.

Kunstwerk

Samen hebben al die virussen zo'n 92 miljard dollar aan schade veroorzaakt. Je bent ze dus liever kwijt dan rijk, zullen we maar zeggen. Toch werd er deze week meer dan 1,2 miljoen euro voor betaald. De viruslaptop werd namelijk verkocht als een kunstwerk. 

Veilig

De koper kan vrijwel niets met de laptop. De virussen zijn op een veilige manier geinstalleerd en kunnen niet meer gebruikt of verspreid worden. Ook kan de laptop niet meer online. Van dit kunstwerk bestaat er maar één op de wereld. De maker wil hiermee aandacht vragen voor de gevaren in de online wereld.

Anderen lazen ook: Zo kun je veilig internetten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom is dit er nog

Voor informatie voor kinderen!!

AAAAAAA dat is slecht te veel virussen.

waarom zou iemand zoiets kopen?, geef dat geld dan maar liever aan mij hoor :p. Ik zal er tenminste wat nuttigs mee doen i.p.v er een één of andere vreemde viruslaptop te kopen waar ik niks mee kan.

ben hier door media masters, maar uh ik zou dat geld wel willen!!

Deze informatie is wel handig vind ik persoonlijk!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps