Laurent
Weer naar school

Laurent (8) gaat naar de universiteit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een nieuwe schooljaar is voor iedereen spannend, maar voor sommigen zorgt het voor extra zenuwen. Deze keer: Laurent (8), hij gaat naar de universiteit.

Laurent is hoogbegaafd en kan dus heel makkelijk leren. Hij begon toen hij twee jaar was al naar de basisschool en ging steeds razendsnel van de ene naar de andere klas. Twee jaar geleden begon hij op zijn zesde aan de middelbare school. Ook daar ging Laurent als een speer. Vlak voor de zomervakantie haalde hij zijn gymnasiumdiploma.

Spannend avondtuur

‘Het nieuwe schooljaar is voor mij een heel spannend avontuur. Het is echt allemaal nieuw, want ik ga straks naar de universiteit. Het verschil met de middelbare school is dat ik alleen de vakken hoef te doen die ikzelf leuk vind. Welke opleiding (of opleidingen) ik ga volgen? Daar ben ik nog niet over uit. Het wordt in elk geval iets met veel wiskunde en natuurkunde.'

Geen beslissing

In de vakantie heeft Laurent samen met zijn ouders verschillende universiteiten bezocht, ook in het buitenland. 'Maar we hebben nog geen beslissing genomen. Ik ben wel heel nieuwsgierig hoe het is om te studeren, maar ik zie wel een beetje op tegen het dragen van zware boeken. Gelukkig krijg ik een eigen kantoor waar ik ze neer kan leggen.'

Wonderkind? Nee mezelf!

Dat andere studenten veel ouder zijn, maakt hem niet echt uit. 'Ik kom niet bij ze in de klas omdat ik in mijn eentje les krijg. En ik heb natuurlijk mijn eigen vrienden, daarmee ga ik bijvoorbeeld naar de bioscoop of naar een pretpark. Ik denk nog niet na over mijn werk later. Ik wil gewoon mijn gang gaan op de universiteit en kijk wel waar ik uitkom. Mensen noemen mij een wonderkind, maar eigenlijk ben ik gewoon mezelf.’

Nog meer lezen over het leven als brugklasser? Bestel dan de speciale 7Days-krant Brugklas voor Beginners, boordevol tips om je eerste jaar goed door te komen! Je leest over hoe je nieuwe vrienden maakt, welke apps handig zijn en welke type leraren je tegen komt op de middelbare school. Verder vertellen BN'ers en ervaringsdeskundigen over hun tijd als brugklasser. Een must-read voor aanstaande brugklassers! Je kunt hem hier bestellen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is goed zeg!
Ik ben pas 9 en mocht al voor de plusklas toetsen, ik ben niet doorgegaan maar ik krijg wel extra uitdaging.
Maar al 6 en dan al naar de universitijd!
Dat is knap. Duimomhoog

Een nieuwe school kan best spannend zijn. Dus ook een universiteit. Maar wees gewoon jezelf en laat alles op je afkomen.
Ik wens jullie, Laurent en andere scholieren veel succes!

Hoogbegaafd wil niet automatisch zeggen dat je goed kunt leren

Heel goed dat je dat even benadrukt Kiki!

wow! respect! al lijkt het me wel moeilijk dus veel succes

ik zit pas in groep 7 e hij gaat al naar de universiteit!! mijn zus is al 21 en gaat pas naar de universiteit

Wat een kanjer ben jij!

Ik vind dat anderen dat net zo goed kunnen

Nou, zielig hoor, hij heeft vast geen tijd om Fortnite te spelen. Ik ben zelf ook hoogbegaafd, maar heb er bewust voor gekozen om nu nog niet naar de universiteit te gaan, maar m'n tijd te besteden aan Fortnite. Zodat ik daar later m'n werk van kan maken. Mijn grote held is Royalistiq die ik een keer in het echies heb gezien.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.