Laurent

Laurent (8) haalt gymnasiumdiploma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Wiskunde, maatschappijleer en Engels. De slimme Laurent (8) uit Amsterdam kan het allemaal. Deze week haalde hij zijn gymnasium-diploma. Hij ging als een speer door de middelbare school: in anderhalf jaar. 

Laurent heeft een Nederlandse moeder en een Belgische vader. Hij haalde zijn gymnasiumdiploma op een middelbare school in Brugge. ‘We zijn ongelofelijk trots’, zei zijn vader tegen RTL Nieuws.

Brieven

Laurent kreeg al meteen brieven van belangrijke universiteiten in het buitenland die willen dat hij na de zomer komt studeren. Maar het liefst gaat hij in Nederland of België naar school zodat hij dichtbij zijn familie kan blijven. Studeren in het verre buitenland kan altijd nog. Laurent is tenslotte nog jong. Wat hij wil studeren? ‘Eerst wilde hij geneeskunde doen maar waarschijnlijk wordt het wiskunde, natuurkunde of scheikunde. Of een combinatie van verschillende studies’, vertelt zijn vader. Maar eerst gaat Laurent genieten van zijn vakantie en naar het WK voetbal kijken. 

Anderen lazen ook: Laurent loopt stage als arts

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow, knap hoor? Maar ik hoop dat ze met dit kind niet te hard van stapel lopen. Hoop dat het gelukkig blijft.

Prachtig.. zelf zou ik dat nooit kunnen veel geluk toegewenst,

Wat fijn om te zien dat er dus ook scholen zijn die mee durven te gaan in het tempo van het kind. De scholen bepalen helaas nog vaak de grenzen, wat niet zou moeten. Fijn voor Laurent dat hij zich in zijn tempo heeft kunnen en mogen ontwikkelen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.