Laurent Simons

Laurent (9) stopt studie aan universiteit Eindhoven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Volgens zijn ouders was Laurent (9) bijna klaar. Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou hun zoon nog vóór kerst afstuderen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het liep anders.

Laurent Simons is een wonderkind. Op zijn zesde jaar ging hij al naar de middelbare school. Daar haalde hij na anderhalf jaar zijn gymnasiumdiploma.

Meteen daarna kreeg hij brieven van universiteiten in het buitenland. Ze wilden heel graag dat Laurent bij hen kwam studeren, maar Laurent en zijn ouders kozen voor de Technische Universiteit Eindhoven. Daar begon hij in maart van dit jaar. 

Diploma

Zijn studie liep zo gesmeerd dat hij zelfs voor kerst zijn bachelordiploma zou halen. Laurent zou dan als negenjarige een diploma halen waar andere studenten zo'n drie jaar over doen. 

Feest

‘Ik ga het vieren met een groot feest met familie en vrienden’, vertelde Laurent vorige maand aan Kidsweek. Hij zou ook meteen de jongste ooit zijn met een universitair diploma . Dat zijn naam daarom in het Guinness World Records-boek zou komen, vond hij leuk: ‘Ik stond er nooit bij stil, maar ik vind het wel heel stoer om mijn eigen naam daarin terug te zien.’

Ruzie

Maar nu is er gedoe. De universiteit vindt dat het allemaal wel erg snel gaat en wil dat Laurent nog een paar tentamens maakt. Laurents ouders willen dat hun zoon nog vóór zijn tiende verjaardag op 26 december afstudeert. Omdat ze er niet uitkwamen, stopt Laurent nu met zijn studie in Eindhoven.

Anderen lazen ook: Laurent (9) in recordboek met diploma universiteit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

IK WIL ZIJN HERSENEN HEBBEN

Gast dat helpt echt echt niet je word niet slimmer met zijn hersenen

ik vind dat hij dat zelf mag bepalen niet de ouders

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.