Laurent Simons

Laurent loopt stage als arts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Terwijl de meeste kinderen tikkertje spelen, loopt Laurent Simons (7) mee als arts. Hij volgt een snuffelstage in een ziekenhuis in Amsterdam. Laurent is ontzéttend slim. 

De eerste twee klassen van het gymnasium heeft hij al gehaald. En dat binnen een half jaar. En hij is ook al bijna klaar met twee vakken uit de derde. De vader van Laurent is tandarts. Hij merkte dat zijn zoon wel erg vaak in zijn medische boeken zat te neuzen, vertelt hij aan het Parool

Hartarts

En dus dachten zijn ouders dat hij misschien wat meer uitdaging nodig had. Ze stapten naar de Universiteit van Amsterdam en vroegen of zij iets leuks voor Laurent te doen hadden. Nu mag hij een halve dag per week meekijken met artsen in het ziekenhuis, dat bij de universiteit hoort. Hij leert er hoe je mensen onderzoekt. Vooral in het hart is hij geïnteresseerd. Misschien wordt Laurent ooit wel de jongste hartarts! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoi Laurent,
ik vind jou heel cool!
ik zou dat ook wel leuk vinden, zo'n snuffelstage! heel interessant! als dat toch eens
zou mogen... Duimomhoog Duimomhoog Blij Blij

Zo, dat is super knap! Hoe krijgt hij dat voor elkaar. Ik vind dit echt knap! Duimomhoog Juichen Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.