Foto: Pixabay

Leerlingen in Mexico krijgen les via de televisie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Volvo Ocean Race
Raymond
Krul

In Mexico heeft de regering een bijzondere manier van onderwijs-op-afstand bedacht: in het nieuwe schooljaar krijgen de leerlingen les via de televisie.

 

Niets fijner dan een beetje relaxed voor de tv hangen, toch? Al zullen kinderen in Mexico hier binnenkort anders over denken. Want alle 30 miljoen schoolgaande kinderen krijgen in het nieuwe schooljaar les via de tv. En dus moeten ze verplicht kijken en krijgen ze toetsen om te zien of ze de tv-lessen goed hebben begrepen.

Scholen dicht

In Mexico is de coronacrisis nog lang niet voorbij. 440.000 Mexicanen zijn besmet geraakt, 47.000 mensen zijn overleden aan het virus. Daarom wil de Mexicaanse regering de scholen voorlopig dichthouden. Om het onderwijs voor kinderen toch te kunnen laten doorgaan, heeft de regering een plan bedacht voor les op afstand.

In Nederland gebeurde dat in het voorjaar ook, hier volgden de Nederlandse leerlingen les via Teams, Zoom of een ander online programma. In Mexico is dat een stuk moeilijker. Waar in Nederland bijna iedereen internet heeft, geldt dat in Mexico maar voor iets meer dan de helft van de gezinnen. Aangezien 95 procent van de Mexicaanse huishoudens wél een tv heeft, dacht de Mexicaanse regering: dan doen we het zo. Er worden 4550 lessen gemaakt voor de tv, via de radio zullen 640 lessen worden gegeven.

Anderen lazen ook: Bente (10) mag nog lang niet naar school.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps