groep 7

Leerlingen uit groep zeven zoeken nieuwe directeur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een basisschool in Waalwijk zoekt een nieuwe directeur. Mensen die de baan willen, gaan een bijzonder sollicitatiegesprek tegemoet. Namelijk met kinderen uit groep zeven.

Tygo, Lena Lynn, Koen, Evy en Jisse gaan meehelpen zoeken naar een nieuwe directeur voor hun school, de Joliana van Stolbergschool. 'Volwassenen kunnen vaak veel te moeilijk denken over dingen, terwijl kinderen vaak komen met een simpele oplossing', vinden ze. Ze maakten een video waarin ze laten zien wat zij belangrijk vinden op hun school. Een belangrijke eigenschap van een goede directeur: 'Hij moet humor hebben en betrokken zijn bij de natuur.'

Cursus

De school kwam op het idee om bijzondere sollicitatiecommissie in het leven te roepen, omdat er bijna geen aanmeldingen kwamen op de vacature. De vijf leerlingen kregen een speciale cursus, zodat ze straks goed voorbereid met de kandidaten in gesprek kunnen. Eind januari staan de gesprekken gepland. De leerlingen krijgen daarbij nog wel hulp van een docent. Uiteindelijk zal een hoge pief van de school de echte beslissing nemen. Maar: het advies van de kinderen weegt zwaar.

Anderen lazen ook: Mysterieuze schoolpoeper blijkt directeur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

4de regel Joliana = juliana Rentweg Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps