SHeFotografie

Leerlingen winnen prijs met eigen film Stoepkrijt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Taart en slingers voor leerlingen van basisschool De Vossenschans uit Ter Aar. Zij wonnen met hun film Stoepkrijt de award voor Beste Film op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Leerlingen van basisscholen uit heel Nederland maakten het afgelopen schooljaar korte films over het onderwerp kinderrechten. Tien basisscholen gingen naar de finale, waarna hun films werden bekeken door een jury. Deze bestond uit kinderboekenschrijver Jacques Vriens, zangeres Klaasje Meijer, YouTuber Teun Peters en winnares van de Jeugdjournaalwedstrijd Rómeycia Valentijn.

'Sprong eruit'

De film Stoepkrijt, over de rechten van gehandicapte kinderen, ging er vrijdag met de award voor Beste Film vandoor. De jury prees de humor en fantasie. ‘Fantastisch om te zien hoe kinderen films maken over kinderrechten en hoe ze daarbij fantasie en humor gebruiken’, zei jurylid Klaasje. ‘Stoepkrijt sprong er echt uit. Geweldig hoe de kinderen de rol van juf hadden neergezet!’

Bekijk hieronder de film Stoepkrijt: 

Meer prijzen

Ook leerlingen van andere scholen wonnen een prijs. Basisschool De Blokkendoos uit het Belgische Aartselaar kreeg de award voor beste acteerprestatie, kinderopvang Partou uit Wierden had het Beste kinderrechtenverhaal en basisschool Neel uit Roermond heeft de Publieksprijs ontvangen.

Wil je meer films van het Kinderrechten Filmfestival zien? Klik dan hier.

Anderen lazen ook: Nederland zakt weer op ranglijst kinderrechten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps