rusland, leger, kinderen

Legerlessen voor Russische kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een uurtje rekenen, een paar taaloefeningenen en daarna een lesje geweer uit elkaar halen. Voor Russische kinderen zal een school dag er na de komende zomervakantie een beetje anders uit gaan zien. De meeste scholen krijgen dan een jeugdbrigade waar leerlingen militaire lessen kunnen volgen. 

Die jeugdbrigades zijn clubjes waar kinderen les krijgen in het omgaan met wapens, de geschiedenis van het leger en oorlogstactieken. In de stad Jaroslavl in het midden van Rusland is deze week al een proef met de legerclubs begonnen.

Het is nu nog alleen voor middelbare scholieren, maar over een tijdje kunnen ook kinderen vanaf tien jaar lid worden. President Poetin vertelde dat hij de brigades belangrijk vindt omdat kinderen daar leren over dingen die nuttig zijn voor de toekomst van Rusland.

Voordeeltjes
Vroeger, toen Rusland nog bij het grotere land de Sovjet-Unie hoorde, had het ook al een grote militaire jeugdvereniging. Toen was het voor alle kinderen verplicht om daar lid van te zijn. Dat is nu niet zo. Maar kinderen die de legerlessen volgen, krijgen wel allerlei belangrijke voordeeltjes. Zo hebben ze bijvoorbeeld voorrang als ze zich later aanmelden voor een studie aan een universiteit. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het leuk.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps