smurfensnot

Lekker slijmerig: iedereen maakt zelf smurfensnot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
Lisanne
van Sadelhoff

Heb jij je eigen potje smurfensnot, slijm of eenhoornpoep al gemaakt? Het speelgoed is ineens superpopulair. Vooral om het zelf te maken... 

Speelgoedwinkels in Nederland hebben dit jaar al bijna 4,5 miljoen (!) potjes met slijm verkocht. Dat is veel, want vorig jaar waren dat er veel minder: toen weren er 'maar'460.000 potjes verkocht. 

Sinterklaas

Ook aan Sinterklaas worden veel potjes slijm gevraagd. Maar... Zelf maken kan natuurlijk ook! Daarom wordt verwacht dat er ook veel scheerschuim en lenzenvloeistof zal worden verkocht, zo schrijft nieuwssite EditieNL. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar die twee producten zijn dé ingrediënten voor een goed potje slijm.

Je kan ook een slijmlaboratorium kopen bij verschillende speelgoedwinkels. Sommige slijmpakketen zijn best duur en kosten zo'n 55 euro. Andere zijn juist weer een stuk goedkoper en kosten 1 euro.

Lekker zelf maken

En als je niet wilt wachten tot er een cadeautje in je schoen zit en je niet weet hoe je het zelf moet maken, dan kun je natuurlijk ook op YouTube zoeken. Zo maakt de 10-jarige Bibi allerlei soorten slijm. Ze wordt niet voor niets ook wel de 'slijm-koningin' genoemd. Bekijk hieronder een van haar filmpjes:

Anderen lazen ook: Maddie maakt meer dan 6.000 kilo slijm.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit is een beetje een gek artikel Kidsweek, nu er gisteren op het jeugdjournaal te zien was dat zelf slijm maken zeeronverstandig is! En dat bovendien veel slijm dat in de winkels te koop is schadelijke stoffen bevat.
Hoewel het een erg populair goedje is, mag dit Kidsweek bericht van mij (als moeder) iets minder positief gesteld worden.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.