Nationale Kinderherdenking
Interview

Lente (9) over podcast van de Nationale Kinderherdenking

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Op 4 mei herdenken we ieder jaar de slachtoffers van de oorlog. De Nationale Kinderherdenking doet dat dit jaar niet alleen in Madurodam, maar ook in een nieuwe podcast. Lente (9) uit Scheveningen is daarin te horen.

‘De podcast gaat over de Tweede Wereldoorlog’, vertelt Lente. ‘In iedere aflevering praten kinderen over een onderwerp en wordt een verhaal verteld over de oorlog dat daar bij past.’ Zo zijn er afleveringen over moed, gelijkwaardigheid en inlevingsvermogen. ‘De aflevering waarin ik zit gaat over verdraagzaamheid. Dat betekent dat je elkaar moet respecteren, ook als iemand anders is.’ Zelf heeft ze daar ook wel eens mee te maken gehad. ‘Bijvoorbeeld toen de vriendin van mijn vader allemaal spullen in huis had gezet die ik niet zo mooi vond. Dat heb ik toch wel gerespecteerd.’

Super leerzaam

Het is volgens Lente belangrijk om de Tweede Wereldoorlog te blijven herdenken. ‘We willen niet dat het nog een keer gebeurt. Het lijkt mij echt niet fijn. Helemaal als je nu de heftige beelden van de oorlog in Oekraïne ziet. Dan ben ik blij dat dat niet hier is.’ Tijdens de Nationale Kinderherdenking zingt Lente ook mee in een koor. ‘Ons lied gaat erover dat je je moet voorstellen hoe het is om in oorlog te zijn.’ Door de podcast leer je daar ook meer over. ‘Over de oorlog zelf, maar ook hoe je nu aardig voor iemand kunt zijn en elkaar kunt helpen.’

De podcast is nu te beluisteren via www.nationalekinderherdenking.nl/podcast. Op de site van de Nationale Kinderherdenking je ook een interactieve film bekijken over wat jij zou doen als er oorlog uitbreekt en vanavond de herdenking volgen.

Anderen lazen ook: 5 leuke podcasts voor kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook