Leona met haar tante in 2018

Leona (11) doet mee aan mini-marathon in Madurodam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Net als alles in Madurodam, is ook de marathon in het klein. Vandaag staat de speciale hardloopwedstrijd voor kinderen op het programma. Iedereen kan meedoen! Ook Leona (11) rolt mee, net als vorig jaar. Zo zet ze zich in voor het Gehandicapte Kind.

‘Ik vind het heel belangrijk dat gehandicapte kinderen naar een gewone basisschool kunnen’, vertelt Leona. Zelf zit ze in een rolstoel, omdat haar beenspieren niet goed werken. Tot groep drie zat ze op een speciale school. ‘Dat vond ik niet zo fijn.’ Op haar nieuwe school heeft ze enorm naar haar zin. Door mee te doen aan de Madurodam Marathon zamelt ze geld in voor het Gehandicapte Kind. Daarmee zorgt de organisatie dat kinderen met een handicap naar een gewone school kunnen.

Eigen kracht
Iedereen kan meedoen aan de marathon, handicap of geen handicap en met of zonder ouders. ‘Ik doe het op eigen kracht’, vertelt Leona. Ze gaat met haar handbike, een fiets voor je armen. Ze wil twee rondjes van 1,69 kilometer en één van 3,2 kilometer rijden. Een flinke kluif! Gelukkig rent er een vriendinnetje mee om haar te steunen en gaat haar tante mee als begeleider. 'Vorig jaar waren er best veel heuvels.'

Anderen lazen ook: Fleur (11) speelt in de Bijzondere Eredivisie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juichen Fantastisch

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.