ANP

Leraren krijgen vanaf 2020 meer betaald

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Goed nieuws voor de leraren! De regering heeft besloten dat ze volgend jaar meer betaald krijgen. Ook krijgen ze één keer extra geld op hun rekening.

Het nieuwe salaris geldt voor alle leraren, directeuren, onderwijsassistenten, conciërges en andere mensen die op scholen werken. De regering besloot dit samen met de vakbond, een vereniging die opkomt voor leraren. Het plan werd gemaakt omdat veel basisschoolleraren boos waren. Zij vroegen tijdens een grote staking in november om meer geld voor het onderwijs. 

Staken

Ondanks het goede nieuws gaan de leraren in januari toch weer staken. Ze zijn blij met het nieuwe salaris, maar willen nog steeds meer geld voor het onderwijs. Ook vinden ze dat één keer extra geld geven niets oplost. Daarom gaan op 30 en 31 januari weer veel scholen dicht.

Is jouw juf of meester blij met dit nieuws? 

Anderen lazen ook: De onderwijsstaking? Dat ziet er zo uit! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn juf is is blij met dit nieuws. Maar ze gaat in januari toch weer staken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.