Lerarentekort

'Lerarentekort zorgt voor achterstand in de brugklas'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Leerlingen in de brugklas kunnen minder goed lezen. Dat zegt de voorzitter van een organisatie voor middelbare scholen. Volgens hem komt dat door het lerarentekort op basisscholen.

Middelbare scholen moeten brugklassers de laatste jaren vaker bijspijkeren, vooral bij het lezen. Ze zouden met een taalachterstand van de basisschool komen.

Lerarentekort

Een van de redenen daarvoor zou het lerarentekort zijn. Vooral in de grote steden is dat een probleem. Ze moeten leerlingen naar huis sturen omdat er niet genoeg juffen en meesters zijn. 

Andere scholen kunnen wel invallers vinden, maar ook dat is niet ideaal. Steeds een ander gezicht voor de klas, kan voor onrust zorgen die leren lastiger maakt.

Talenten

In een interview met het AD zegt de voorzitter van de vereniging voor middelbare scholen, dat hij bang is dat het probleem groter wordt als het lerarentekort niet wordt opgelost. 'Kinderen kunnen hun talenten daardoor niet voldoende benutten.'

Anderen lazen ook: Actie tegen lerarentekort: 'Zo is vrij zijn niet leuk.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vraag me af of leren en te kort opgelost Woord

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.