ANP

Les op het schoolplein

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Rekenen, taal of natuurkunde. Grote kans dat jij daar vandaag niet in de klas, maar buiten mee bezig gaat. Want het is: Nationale Buitenlesdag.

Leerlingen van meer dan 2100 scholen in Nederland krijgen daarom buiten les. De Nationale Buitenlesdag is bedacht door Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Volgens die twee organisaties is het belangrijk dat kinderen niet alleen buiten spelen, maar ook buiten leren.

Bewegen

Waarom? Nou, uit onderzoek blijkt dat het heel erg goed is om buiten les te krijgen. Niet alleen de vakken zoals schrijven en rekenen gaan beter, het helpt bijvoorbeeld ook bij samenwerken. Daarnaast blijkt dat kinderen buiten meer zelf uitzoeken én dat ze meer bewegen.

Afleiding

En: de frisse lucht en het natuurlijk daglicht zorgen dat je je beter kunt concentreren. Nu maar hopen dat de speeltoestellen op het schoolplein niet voor al te veel afleiding zorgen...

Benieuwd wat kinderen daar zelf van vinden? Dat lees je in de krant van 12 april.

Anderen lazen ook: Hoe belangrijk is frisse lucht op school?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik had het helemaal niet maar het was vandaag wel lekker weer een prima dag voor buiten les geven

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.