Foto: Unsplash

Let op: nepaccounts van Kidsweek actief!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Misschien heb je er ook eentje gekregen. Een DM op Instagram waarin het lijkt alsof je een prijs van Kidsweek hebt gewonnen. Maar let goed op, want er is een aantal nepaccounts actief.

Op Instagram zijn verschillende nepaccounts van Kidsweek gemaakt. De accounts lijken erg op die van ons, ze hebben bijvoorbeeld dezelfde profielfoto en tekst in de bio. Maar als je goed kijkt, zie je dat de naam en de posts vaak net anders zijn. Ons account heet @kidsweeknl, maar de nepperds lijken daar erg op. Ze heten bijvoorbeeld @kidsweek_nl of @kidsweek.nl.

Niet op linkjes klikken

Die accounts sturen soms een persoonlijk bericht waarin staat dat je een prijs hebt gewonnen. In het bericht staat ook een link waar je op kunt klikken. Maar doe dat niet! Je kunt beter niet op onbekende linkjes klikken van accounts die je niet kent of vertrouwt. Je weet namelijk van tevoren nooit wat daarachter zit.

Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Screenshot

Twijfels?

Heb je twijfels over een berichtje dat je hebt gekregen? Kijk er samen met je ouders naar. En stuur een berichtje naar het enige officiële account van Kidsweek: namelijk @kidsweeknl. Kom je een van de accounts tegen? Dan helpt het om ze te rapporteren, zodat ze niks meer kunnen doen op Instagram. Dat doe je zo: ga naar kidsweek_nl of kidsweek.nl. Klik op de drie puntjes bovenin en klik daarna op account rapporteren.

Ga hier naar ons enige echte Instagram-account @kidsweeknl.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook