Beeld ANP

Leuke buitendingen mogen weer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Nog heel even geduld en dan mogen er weer een heleboel leuke dingen. Als het een beetje mee zit, mogen volgende week woensdag (19 mei) pretparken en dierentuinen weer open.  Dat vertelde premier Mark Rutte gisteravond tijdens een persconferentie. 

Ook mag er weer binnen gesport worden. Muziekscholen, dansscholen, zwembaden en sportscholen mogen weer open, al mogen er nog steeds maar dertig mensen per keer binnen. Terrassen mogen open tot acht uur ‘s avonds.

Niet zeker

De versoepelingen zijn nog niet helemaal zeker. Ze gaan alleen door als het aantal besmettingen blijft dalen. Maandag wordt beslist of het definitief doorgaat.

Buitendingen

Bij de pretparken en dierentuinen mogen wel alleen de buitendingen open. In de Efteling kun je dan dus wel in de Python maar niet in de Droomvlucht. En in de dierentuin kun je wel bij de leeuwen kijken, maar nog even niet in het slangenverblijf.

Vakantie

Rutte sprak ook nog over de zomervakantie. Steeds meer landen zijn weer open voor toeristen. Soms betekent dat wel dat je na afloop in quarantaine moet. En andere landen hebben zelf juist weer strenge regels ingesteld voor reizigers uit het buitenland. Eigenlijk is het dus nog steeds niet zeker of we deze zomer op vakantie naar het buitenland kunnen.

Anderen lazen ook: Bijen getraind om coronavirus te ruiken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps