roze beeld wereld aids dag

Levensgroot roze standbeeld te zien in Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Presentatrice Angela Groothuizen onthulde afgelopen zondag in Amsterdam een levensgroot standbeeld. En niet zomaar een. Op het Beursplein in Amsterdam staat nu een 3D-geprinte beeld van een roze huilende vrouw.

De reden dat het roze beeld juist op deze dag werd onthuld is geen toeval. Het was namelijk Wereld Aids Dag 2019 en op deze manier wilde het fonds aandacht vragen voor de ziekte aids. Het levensgrote beeld staat in een bak gevuld met water, dat staat voor de 32 miljoen mensen die aan de ziekte zijn overleden. Iedere 40 seconden laat de roze vrouw laat een traan. Dat is zo gekozen omdat er iedere 40 seconden iemand sterft aan aids.

Aandacht

Dit jaar stierven er wereldwijd al 770.000 mensen aan de ziekte. Angela Groothuizen is ambassadeur van het Aidsfonds onthulde het beeld samen met de elfjarige Jacky, geboren in Gambia. Jacky leeft zelf met hiv en verloor haar moeder aan aids. Haar moeder overleed aan aids toen Jacky acht maanden was. Een jaar later is ze geadopteerd en naar Nederland gekomen.

Het roze beeld in Amsterdam is bedoeld om aandacht te vragen voor de ziekte en is onderdeel van de landelijke campagne Stop Aids. Uit liefde voor alle liefdes. Vrijdag wordt verplaatst naar Amersfoort, waar het een paar dagen zal staan.

roze beeld wereld aids dagHet levensgrote beeld staat op het Beursplein in Amsterdam.

In de krant (verschijningsdatum 5 december 2019) lees je een interview met Jacky.

Anderen lazen ook: Grootste standbeeld van Europa komt in België.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps