Beeld: Shutterstock

Levy en Simon (10) rapen peuken uit park

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Emmers vol raapten ze. In een half uurtje tijd. Levy en Simon (10) rapen sigaretten in het park. Ze vinden dat onze natuur niet 'gesloopt' mag worden.

Levy en Simon zijn schoolvrienden. In hun woonplaats Den Bosch zien ze vaak peuken liggen op het speelpleintje in de buurt. Dat vinden ze niet fijn. Daarom besloten ze deze week om de stoute (hand)schoenen aan te trekken. Met wat emmers en een stoffer en blik gingen de twee op pad om peuken te rapen. Het waren er zo veel, dat ze op een gegeven moment de tel kwijt raakten. Het waren er zeker honderden, in een half uurtje tijd.

Bierdopjes

'We hebben op school geleerd dat het wel vijftien jaar duurt totdat bacterien een sigarettenpeuk hebben opgegeten', vertellen de twee aan het AD. 'De natuur mag niet gesloopt worden', leggen ze nog maar eens uit.

De jongens vonden trouwens niet alleen sigarettenpeuken, maar ook bierdopjes en andere plastic rommel. Levy en Simon zijn van plan om vaker opruimacties te gaan doen. Waarschijnlijk gaan ze over een maandje weer. 'Of misschien na de grote vakantie met groep zeven van onze school.'

Anderen lazen ook: Kas (11) helpt opruimen op Terschelling

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps