Reuters

Lichaam van vermiste profvoetballer gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Veel mensen hielden er rekening mee en nu is het bevestigd: het lichaam van voetballer Emiliano Sala is gevonden in een vliegtuigwrak.

De profvoetballer uit Argentinië raakte ruim twee weken geleden vermist. Hij was in een klein vliegtuig onderweg van zijn oude voetbalclub FC Nantes in Frankrijk naar Wales. Hij was voor 20 miljoen euro overgenomen door Cardiff City. Maar daar zijn Emiliano Sala en piloot David Ibbotson nooit aangekomen.

Heel erg bang

Het vliegtuig verdween onderweg van de radar. Vlak daarvoor stuurde de voetballer nog een audiobericht naar zijn vrienden. Daarin vertelde hij dat er iets mis was met het toestel en dat hij heel erg bang was. Na een enorme zoekactie, werd het verdwenen vliegtuig afgelopen weekend door een onderwaterboot ontdekt. Het toestel lag op de bodem van Het Kanaal, de zee tussen Frankrijk en Engeland.

Niets gevonden

Een paar dagen geleden lukte het een team van onderzoekers om een lichaam uit het wrak te halen. Dat blijkt het lichaam van Emiliano Sala te zijn, zo liet de politie donderdagavond weten. Van de piloot is tot nu toe nog niets teruggevonden. Op social media reageren veel voetballers en clubs op het verdrietige nieuws.

Anderen lazen ook: Vliegtuigwrak van voetballer Sala gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook