Beeld: IMC Weekendschool / Arno Stevens

Lichtgevende boodschappen: 'Houd vol!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

We denken aan jullie. Dat is de boodschap achter licht-boodschappen die op verschillende plekken in Nederland te zien zijn. Kinderen uit heel Nederland maakten ze, om Nederland een hart onder de riem te steken in deze zware tijd. 

Hou moed, dan komt alles goed. Als je in het Amsterdamse ziekenhuis AMC loopt, kijk je (als het donker is) recht tegen deze boodschap aan. Hij is namelijk geprojecteerd op het gebouw er pal tegenover. Op meer plekken waren en zijn de lichtgevende letters te zien dit weekend. En ook de komende dagen nog.

Berichtje

Kinderen van de 55 locaties van IMC Weekendschool, een plek waar kinderen extra onderwijs en activiteiten volgen, maakten ze. Ze kregen de opdracht: maak vanuit huis een berichtje, boodschap of tekening voor de mensen die dat nu zo hard verdienen. Mensen die bijvoorbeeld hard werken in een ziekenhuis, of die zelf ziek zijn. Of juist iemand die je persoonlijk kent. 

Hieronder zie je het berichtje dat hoort bij de foto bovenaan dit artikel, gemaakt door een 11-jarig meisje uit Rotterdam. Het is geprojecteerd tegenover het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Het artikel loopt door onder de foto.

Beeld: IMC Weekendschool

Beamer

Twee kunstenaars, Machteld Aardse en Femke Kempkes, hebben ervoor gezorgd dat de boodschappen supergroot op verschillende plekken te bewonderen zijn. Ze bewerkten de briefjes van de kinderen, en met een laptop en een beamer schijnen ze zo de gebouwen op (of in). Wil je zelf een kijkje nemen? Op maandag 11 mei zijn de lichtgevende boodschappen te bewonderen in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam, op vrijdag 15 mei in het Deventer Ziekenhuis en op het politiebureau in Deventer. Het is de bedoeling dat er nog veel meer plekken volgen de komende tijd. 

Beeld: IMC Weekendschool / Arno Stevens

Anderen lazen ook: Banksy verrast ziekenhuis met superheldenschilderij

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook