Twitter Licypriya Kangujam

Licypriya (10) maakt langste zin met plastic flessen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Licypriya (10) strijdt voor een beter klimaat. Haar nieuwste actie: het record ‘Langste zin met plastic flessen’ op haar naam schrijven.

Samen met haar zusje en een groep scholieren raapte Licypriya 6.056 plastic flessen bij elkaar. Ze haalden ze op bij hotels, winkels, restaurants en bij mensen thuis. Daarmee kostte het precies negen minuten en twee seconden om Save our planet and our future (Red onze planeet en onze toekomst) op het plein van de internationale school waar ze op zit te schrijven.

3,5 miljoen ton

‘Dit gaat niet alleen om het breken van een wereldrecord. We vechten tegen een van de grootste problemen van onze tijd: de klimaatverandering en de plasticvervuilingscrisis. India alleen al produceert jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen ton plastic afval’, aldus Licypriya.

3325 flessen

Guinness World Records moet het record nog officieel goedkeuren. Het record wordt gemeten aan de hand van het totale aantal waterflessen. Het record dat nu nog staat is 3325 flessen, behaald in het Verenigd Koninkrijk in februari 2022. 

Gerecycled

‘Ik vertegenwoordig de stem van miljoenen kinderen en miljoenen ontelbare dieren die geen stem hebben’, aldus de klimaatactivist. ‘Ik vertrouw erop dat onze kleine inspanningen kunnen helpen om de plasticvervuilingscrisis in mijn land te verminderen. Ik ben er sterk van overtuigd dat kinderen de verandering kunnen leiden.’ En wat er met al die duizenden flessen gebeurd is? Die worden uiteraard weer gerecycled.

Anderen lazen ook: Zeus is de grootste hond ter wereld

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook