Lieke Martens op FIFA-gala uitgeroepen tot beste speelster ter wereld

Lieke Martens is de beste voetbalster ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Hoera voor Lieke Martens! Zij werd maandagavond uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld. En zij was niet de enige Nederlander die in de prijzen viel!

Het jaar van Lieke Martens kan niet meer stuk. Deze zomer werd ze met het Nederlands vrouwenelftal kampioen op het EK Voetbal. In augustus werd Lieke al uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa. En nu mag zij zichzelf ook de beste voetbalster van de wereld noemen!

De prijs werd in Londen uitgereikt door voetbalbond FIFA. Zelf kon Martens er niet bij zijn. Zij was namelijk aan het trainen voor een wedstrijd tegen Noorwegen. In een filmpje liet ze weten dat ze heel blij is en de prijs opdraagt aan haar ouders, die haar altijd hebben gesteund.

Andere prijzen

Bij het FIFA-feestje werd de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo uitgeroepen tot beste mannelijke voetballer ter wereld. Maar er viel nóg een Nederlander in de prijzen: Sarina Wiegman! Zij mag zich de beste bondscoach van een vrouwenelftal noemen. Daar is Lieke Martens het vást mee eens!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Steeds meer meisjes op voetbal of Nieuwe voetbalregels voor kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Lieke martens jij bent mijn lievelings voetballer gefeliciteerd met het winnen van de beste voetballer van de wereld prijs

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.