Lieke Martens

Lieke Martens genomineerd voor Gouden Bal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Hoezo kunnen mannen beter voetballen dan vrouwen? Lieke Martens bewijst dat je dat maar beter niet al te hard kunt roepen. Ze is een van de vijftien spelers die genomineerd zijn voor de Gouden Bal voor vrouwen. Dat is een prijs voor de beste voetballer van wereld. 

De Gouden Bal wordt al sinds 1956 door het Franse voetbalblad France Football uitgereikt aan de beste voetballer van de wereld. Tot nu toe waren dat alleen mannen. Daarop kwam de afgelopen jaren veel kritiek. Het tijdschrift besloot daarom dit jaar ook een Gouden Bal voor vrouwen uit te reiken

Europees kampioen 

Lieke Martens is international van Oranje en aanvalster van Barcelona. Ze werd met Oranje in 2017 Europees Kampioen. Voetbalorganisaties UEFA en FIFA riepen haar uit tot beste speler van het jaar

Nederlanders

Er staan dit jaar geen andere Nederlandse voetballers op de lijst voor een Gouden Bal. Marco van Basten was in 1992 de laatste winnaar. Als Lieke Martens donderdag wint, is ze de eerste vrouw met een Gouden Bal!

Anderen lazen ook: Roos is boos: 'Ik wil ook voetballen bij een topclub'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hup Lieke Martens Blij Juichen Duimomhoog Duimomhoog Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.