vertragende verkeersborden met Dick Bruna plaatjes

Lieve Dick Bruna-borden vertragen verkeer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Lieve verkeersborden zorgen voor langzamer rijdende auto's. Dat blijkt uit een verkeersveiligheids-onderzoek in Rotterdam.

Lief meisje op de fiets met een vlaggetje? Op de rem! Schattig jongetje aan de wandel? Gas los! De automobilisten die meededen aan het Rotterdamse onderzoek zéggen in ieder geval dat ze dat zouden doen.

Minder ongelukken
Uit het onderzoek blijkt dat automobilisten ongeveer vier kilometer per uur (op wegen waar je 30 en 50 kilometer per uur mag) langzamer zouden rijden als ze een Dick Bruna-bord zien langs de weg, dan wanneer er geen bord zou staan. Ook verwachten ze dat andere autorijders langzamer zullen rijden. Heel goed nieuws, want die vier kilometer langzamer rijden binnen de bebouwde kom vermindert het aantal verkeersongelukken met wel 20%.

Proef
Of automobilisten ook écht minder hard gaan rijden als de Dick Bruna-borden daadwerkelijk langs de weg staan, moet nog blijken. Binnenkort wordt er gestart met een proef in Rotterdam. Als die een succes blijkt, duiken er vast meer van dit soort lieve vertragende verkeersborden op.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps