Protest voor Lili en Howick

Lili (11) en Howick (12) zijn gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Lili (11) en Howick (12) waren twee weken geleden groot nieuws. Ze mogen niet in Nederland blijven en moesten naar Armenië. Maar hun moeder had de kinderen verstopt. Nu zijn ze gevonden.

Lili en Howick zijn in Rusland geboren. Negen jaar geleden zijn ze met hun moeder illegaal naar Nederland gekomen. Dat betekent dat ze niet de juiste papieren hebben om in Nederland te mogen wonen. Twee weken geleden zei de rechter dat ze terug moeten naar Armenië, het land waar hun moeder vandaan komt. Maar de kinderen zijn daar nog nooit geweest.

Uit logeren

De moeder van Lili en Howick wilde niet dat ze naar Armenië gestuurd werden en liet haar kinderen bij bekenden logeren. Ze vertelde niemand waar dat was. Zelf werd ze opgepakt en op het vliegtuig naar Armenië gezet. Na twee weken zijn het broertje en zusje nu teruggevonden.

De rechter bepaalt

Een organisatie die vluchtelingenkinderen opvangt heeft de kinderen ondergebracht op een nieuwe veilige plek. Ze onderzoekt nu of het beter voor hen is om in Nederland te blijven of naar Armenië te gaan. De rechter bepaalt daarna wat er met hen gebeurt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Waarom moeten Lili (11) en Howick (12) Nederland uit? of Nederland weer gezakt op lijst kinderrechten.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zijn ze zonder de moeder???

Wat gaat er gebeuren met de kinderen
Vraagtzichaf

ik vind het leuk dat ze mogen blijven

Blij Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.