Lili en Howick

Lili en Howick weer terug bij hun pleeggezin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Lili (12) en Howick (13) zaten sinds zaterdag op een geheime plek, maar gisteravond doken ze weer op. Dat zegt Nidos, een organisatie die zorgt voor jonge asielzoekers die zonder ouders in Nederland zijn.

Zaterdag werden Lili en Howick in opdracht van hun moeder Armina ondergebracht op een veilige plek, bij een gezin met kinderen.

Spanning

Volgens kinderrechtenactivist Britt Borghaerts, die contact heeft met moeder Armina, zijn de kinderen weer terug bij hun pleeggezin. Volgens Borghaerts was Armina's bedoeling om Lili en Howick een paar dagen rust te geven. Het idee dat ze zaterdag naar Armenië moeten, zou de kinderen heel gespannen maken. Na gesprekken met mensen van Nidos en het ministerie van Justitie en Veiligheid, besloot de moeder bekend te maken waar haar kinderen zijn.

Bewaakte plek

Volgens Borghaerts moeten Lili en Howick nog steeds aanstaande zaterdag op het vliegtuig naar Armenië. Tot die tijd zijn ze waarschijnlijk op een bewaakte plek. 

Lees hier meer over Lili en Howick.

Anderen lazen ook: Howick en Lili schrijven brief aan de koning.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook