Disney

The Lion King is nu al populairder dan Frozen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hij is misschien wel de populairste leeuw ter wereld: Simba uit The Lion King. In totaal gingen er al miljoenen mensen naar de bioscoop om hem te bewonderen. De film draait pas één maand, maar is nu al mega succesvol.

De film heeft tot nu toe 1,2 miljard euro opgebracht. En dat is heel veel geld: zelfs meer geld dan de beroemde Disney-film Frozen in het laatje bracht. The Lion King staat daarmee op de twaalfde plek van populairste films ter wereld. In die lijst staat Avengers: Endgame op nummer 1.

Nederland

In Nederland is The Lion King al bekroond tot meest succesvolle Disney-film ooit. Na drie weken waren er al zoveel mensen naar de film gegaan dat er al voor 14,5 miljoen euro aan bioscoopkaartjes was verkocht!

Disney

Nieuw jasje

De nieuwe film van The Lion King vertelt het verhaal van Simba, die opgroeit op de Afrikaanse Savanne. Het is hetzelfde verhaal als de Disney-film uit 1994, maar dan in een nieuw jasje. De film is helemaal met de computer gemaakt, dus zonder camera’s en acteurs.

Wil je weten wat wij van de Lion King vonden? Lees hier de recensie!

Anderen lazen ook: Simba bestaat echt (en is een meisje!)

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook