Lionel Messi krijgt eigen attractiepark

Voor een dag in de (voetbal)schoenen van Lionel Messi staan. Dat kan binnenkort in… China. Daar wordt Messi Experience Park gebouwd. Een heus attractiepark rondom de Argentijnse superspits. 

Lionel Messi krijgt eigen attractiepark

Messi is een van beste voetballers van de wereld. Voor FC Barcelona weet hij het ene na het andere doelpunt te scoren en ook de Argentijnse nationale ploeg is blij met deze superspits. Hij werd niet voor niets al tien keer tot Argentijns Voetballer van het Jaar verkozen.

VR en AR

In zijn geboorteland heeft de sterspeler al een museum. Maar een pretpark, dat is nieuw. Het wordt alleen wel helemaal in China gebouwd, in de stad Nanking. Het wordt ruim zestien voetbalvelden groot en krijgt twintig attracties die volgens de bedenkers straks makkelijk kunnen concurreren met Disneyland. De nieuwste technologieën worden namelijk gebruikt. Met virtual reality en augmented reality kunnen bezoekers trainingen en clinics volgen. Ook krijgen ze de hoogtepunten uit de carrière van de 29-jarige rechtsbuiten te zien. Ook voor de niet-voetbalfan komen er genoeg attracties om in te gaan.

Messi tijdens de persconferentie in China (foto AFP)

Lionel Messi pretpark

Jong voetballen

‘Ik hoop dat het een ervaring wordt die mensen niet eerder hebben gehad’, zei Messi tijdens de persconferentie in China. ‘En dat het kinderen aanmoedigt te gaan voetballen op jonge leeftijd.’ Zelf begon Messi op vijfjarige leeftijd met spelen. ‘Hopelijk voelen ze mijn aanwezigheid tijdens hun bezoek.’ Het themapark moet in in 2019 z’n deuren openen. Hopelijk hebben Messi’s grootste fans tegen de tijd genoeg geld gespaard voor een ticket naar China.