Messi in achtbaan (foto bewerkt door Kidsweek)

Lionel Messi krijgt eigen attractiepark

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Voor een dag in de (voetbal)schoenen van Lionel Messi staan. Dat kan binnenkort in… China. Daar wordt Messi Experience Park gebouwd. Een heus attractiepark rondom de Argentijnse superspits. 

Messi is een van beste voetballers van de wereld. Voor FC Barcelona weet hij het ene na het andere doelpunt te scoren en ook de Argentijnse nationale ploeg is blij met deze superspits. Hij werd niet voor niets al tien keer tot Argentijns Voetballer van het Jaar verkozen.

VR en AR

In zijn geboorteland heeft de sterspeler al een museum. Maar een pretpark, dat is nieuw. Het wordt alleen wel helemaal in China gebouwd, in de stad Nanking. Het wordt ruim zestien voetbalvelden groot en krijgt twintig attracties die volgens de bedenkers straks makkelijk kunnen concurreren met Disneyland. De nieuwste technologieën worden namelijk gebruikt. Met virtual reality en augmented reality kunnen bezoekers trainingen en clinics volgen. Ook krijgen ze de hoogtepunten uit de carrière van de 29-jarige rechtsbuiten te zien. Ook voor de niet-voetbalfan komen er genoeg attracties om in te gaan.

Lionel Messi pretparkMessi tijdens de persconferentie in China (foto AFP)

Jong voetballen

‘Ik hoop dat het een ervaring wordt die mensen niet eerder hebben gehad’, zei Messi tijdens de persconferentie in China. ‘En dat het kinderen aanmoedigt te gaan voetballen op jonge leeftijd.’ Zelf begon Messi op vijfjarige leeftijd met spelen. ‘Hopelijk voelen ze mijn aanwezigheid tijdens hun bezoek.’ Het themapark moet in in 2019 z’n deuren openen. Hopelijk hebben Messi’s grootste fans tegen de tijd genoeg geld gespaard voor een ticket naar China.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste games? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het zou een eer zijn om dat te mogen Duimomhoog Juichen

ik vind het super leuk want ik was op vakantie in naking Blij Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps