Martijn Beekman
Holiday in Holland

Lisa (11) uit Zweden: ‘Pannenkoeken zijn lekker’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Tijdens de zomervakantie stroomt Nederland vol toeristen. Wat vinden zij van ons land? We vragen het heel de zomer aan kinderen op populaire toeristische bestemmingen. Dit keer: de Zweedse Lisa (11) in Scheveningen.

Zo ziet onze vakantie in Nederland eruit...

‘Mijn vader heeft hier vroeger gewoond, dus hij heeft veel over Nederland verteld. Maar het is voor mij de eerste keer in Nederland. De afgelopen dagen zijn we in Amsterdam en in Den Haag geweest. In allebei de steden vond ik de gebouwen heel mooi. In Den Haag was Madurodam heel erg leuk, het is grappig dat je daar Nederland van bovenaf kan bekijken. Alles is zo klein! In Amsterdam heb ik naast een boottochtje vooral gewinkeld, er zijn hier veel winkels die we in Zweden niet hebben. Zo ben ik voor het eerst in de Abercrombie and Fitch geweest. En we hebben Indonesisch gegeten, dat kan in Nederland heel goed. Jammer genoeg gaan we morgen alweer terug naar huis.’

Het leukste aan Nederland is...

‘De pannenkoeken! Die zijn hier zo lekker, vooral met ijs en aardbeien. Ik zou ze elke dag wel kunnen eten. Ook vind ik het in Scheveningen mooi, in Zweden is het strand heel anders. Niet zo lang en breed en vooral niet zo’n grote pier met restaurantjes. Ik ga straks even een duik nemen denk ik. Ik hoop dat het water niet te koud is.’

Ik ga terug naar huis en ik neem mee...

‘Kleine klompjes aan een sleutelhanger die ik heb gekocht in Madurodam. En natuurlijk kleding!’

Anderen lazen ook: Berke (12) uit Turkije: 'Kaas en kibbeling zijn lekker'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben nog nooit in Madurodam geweest maar ik wil er wel een keertje naar toe.
Duimomhoog

Een aantal weken geleden stond ik précies daar!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.