stelling Lisette spreekwoorden dieren

Lisette over dierenspreekwoorden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Twee vliegen in één klap slaan. Of iemand blij maken met een dode mus. Dierenmishandeling, vindt dierenrechten-organisatie PETA! Met dit soort spreekwoorden moeten we stoppen! Ik dacht eerst dat het een grap was, maar nee hoor. De dierenbeschermers vinden dat dieren lijden onder de beestachtige gezegden. En daarom moeten ze anders. Als het aan hen ligt, laten we de vliegen leven en zeggen we voortaan: Twee keer lachen om één grap. En maken we iemand blij met een computervirus in plaats van een dood vogeltje.

Echt lief zijn

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het goed dat mensen zich druk maken om dierenleed en nadenken hoe we dat kunnen verminderen. Maar ik snap niet zo goed wat dieren eraan hebben als we uitdrukkingen veranderen. Heeft die vlieg of mus er echt last van? Dan kun je beter lief zijn voor dieren en bijvoorbeeld eens wat minder vlees eten. Ik vind het een gek voorstel, een beetje gebakken lucht. Of zo las ik laatst en die vind ik wel toepasselijk in dit geval: een dierenleedscheet. Een hoop lucht waar wat mij betreft niks mee gebeurt!

Stelling: Spreekwoorden met dieren moeten hetzelfde blijven

famke roos stellingFamke-Roos (9): Eens

‘Met sommige spreekwoorden beledig je dieren en dat is zielig! Ik vind het oké om de spreekwoorden te blijven gebruiken, maar dan moet iedereen wel echt liever zijn voor dieren. Een beetje eens ben ik dus!’

olivier morssink

 

Olivier (9): Eens

‘Ik denk dat die organisatie zich beter druk kan maken over oplossingen die echt helpen. Zoals zorgen dat minder mensen vlees eten. Dat is beter voor de dieren én de aarde.’

 

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar wat jij van deze stelling vindt? Laat het hieronder weten: 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik denk niet dat op deze manier mensen echt aardiger gaan doen voor dieren. Laat het lekker zo!

Oneens want ik vind het niet meer grappig anders denk ik Vraagtzichaf

Eens... de dieren merken het niet. Ik hou veel van dieren, maar je kan je beter tegen andere dingen inzetten voor dieren. Bijvoorbeeld tegen dierenmishandeling.

Eens, je doet ze toch niet echt pijn(maar misschien niet die spreekworden dichtbei een dier gebruiken, wie weet hoort hij dat)

Ik vind dat echt kansloos
Slaat nergens op van die dierenbeschermers ze willen gewoon wat om te zeiken

ik ben het eens

Eens omdat we er niks van gaan begrijpen als ze telkens veranderen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps