stelling Lisette

Lisette over gewonnen prijzen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Als ik wist dat ik met mijn lot kans zou maken op een mooie prijs, dan zou ik wel héél goed in de gaten houden of ik gewonnen had. Maar dat geldt blijkbaar lang niet voor iedereen. Vorige week werd bekend dat zes winnaars van de Oudejaarstrekking 2018 hun prijs nog steeds niet hebben opgehaald. En dan gaat het niet om de minste prijzen… Vijf auto’s en een geldprijs van 50.000 euro! Na elf maanden vindt de Staatsloterij het toch echt tijd worden en rijdt nu rond met een grote vrachtauto, met daarop vijf auto’s, op zoek naar de winnaars. Want na een jaar kunnen winnaars naar hun prijs fluiten.

Niet zoeken

Maar een jaar vind ik wel erg lang! Je koopt toch ook een fiets omdat je erop wilt fietsen? Net zoals je een lot koopt omdat je iets wilt winnen. Als ik mee zou doen aan een loterij, dan kijk ik meteen de dag van de trekking of ik gewonnen heb of niet. Misschien een dag later, maar helemaal vergeten? Dat zou mij niet gebeuren. Ik vind dan ook dat je een prijs direct moet ophalen. Doe je dat niet binnen twee maanden? Dan wordt er helemaal niet naar je gezocht, maar gaat je prijs naar een goed doel. Wedden dat zij er meteen hartstikke blij mee zullen zijn?

Stelling: Win je een prijs? Dan moet je hem binnen twee maanden ophalen!

stelling lisette amandaAmanda (10): Eens

‘Als je een prijs niet ophaalt, dan lijkt het alsof je het niet leuk vindt. Dat vind ik nogal ondankbaar!’

stelling lisette joasJoas (10): Eens

‘Van mij mogen mensen vaker hun prijs laten staan. Goede doelen kunnen van dat extra geld anderen helpen. En daar worden meer mensen blij van!’

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Laat het ons hieronder weten: 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat je je prijs mag op halen waneer je wilt en als er een jaar voor bij is dan krijg je het niet meer

Eens ik snap niet waarom je er zo lang over Zou doen om je prijs op te halen want als je een prijs wint dan ben je toch blij en wil je Het toch meteen hebben dus mij lijkt het beste om je prijs zo snel mogelijk op te halen !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps