stelling hamsteren

Lisette over hamsteren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Stond ik afgelopen weekend in de supermarkt, zag ik ineens allemaal mensen die hun karretjes voller dan vol stopten met crackers, pasta en houdbare melk. Iemand deelde zelfs een duw uit om als eerste het laatste pak toiletrollen te kunnen pakken. Dat vind ik wel héél ver gaan.

Voorraadkast vullen

Dat hamsteren komt natuurlijk allemaal door het coronavirus. De scholen zijn gesloten, iedereen moet zoveel mogelijk thuiswerken en als je een loopneus hebt mag je helemaal niet naar buiten. Natuurlijk wil niemand te weinig eten in huis hebben. Of zonder toiletpapier komen te zitten. En dus trekken veel mensen de supermarkten leeg om hun eigen voorraadkastje te vullen. Dat snap ik ergens best. Maar om daar nou ruzie om te maken? Je kunt altijd nog je billen afvegen met een oude krant (niet Kidsweek natuurlijk!) of een washandje.

Lege supermarkt

Premier Rutte heeft al opgeroepen om niet te gaan hamsteren en iedereen verzekerd dat er echt geen tekort aan spullen is. Denk ook aan de mensen die hard aan het ploeteren zijn in ziekenhuizen om iedereen te helpen, zegt hij. Als die na een lange werkdag boodschappen moeten gaan doen, staan zij in een lege supermarkt als er zo wordt doorgehamsterd. Maar is zo’n oproep wel genoeg? Moeten er niet gewoon regels komen? Ik stel daarom voor dat je van alles maximaal twee stuks mag kopen. Dan heeft iedereen genoeg eten én wc-rollen in huis, maar laten we ook zien dat we aan anderen denken!

Stelling: Boodschappen doen? Koop van alles maximaal twee stuks!

Tonnie (9): Eens
‘Als ik zelf twee rolletjes kauwgom koop dan kan ik wel even vooruit, hamsteren is dus echt niet nodig. Wel vind ik dat grotere gezinnen meer dan twee stuks mogen kopen.’

Zoë (10): Oneens
‘De supermarkt heeft altijd een voorraad, maar als iedereen hetzelfde koopt dan raakt dat snel op. Ik vind dat mensen zelf beter moeten nadenken over wat ze kopen zodat iedereen genoeg heeft. Dan zijn er ook geen regels nodig.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten! 

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

je kan wel meer dingen koppen

Oneens

Ik weet dat dit een moeilijke tijd is, maar je hoeft niet van alles zowieso 2 stuks te kopen, de overheid zegt ook dat de winkels gewoon openblijven dus is dat niet nodig denk ik

Ik vind dat sommige gezinnen met 5/6/7 kinderen wel meer mogen maar hamsteren is overbodig.

Ik vind dat sommige gezinnen met 5/6/7 kinderen wel meer mogen maar hamsteren is overbodig.

eens
als er andere mensen niet aan het hamsteren zijn en naar de winkel gaan hebben hun niks meer om te kopen.

Ik vind het best goed, twee stuks maximaal, maar ik weet niet of mensen zich er aan houden en als je gewoon die spullen echt nodig hebt, kan je niet meteen die spullen meenemen dus zo handig is het niet. Vraagtzichaf

Eens dan blijft er ook wat voor anderen over.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps