stelling over meeuwen verjagen met waterpistolen

Lisette over lastige vogels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De eigenaar van een restaurant in de Australische stad Perth krijgt regelmatig gasten over de vloer waar hij niet op zit te wachten. En dan heb ik het niet over onaardige mensen, maar over brutale zeemeeuwen.

Hongerige vogels

Deze hongerige dieren maken het soms zo bont met hun gepik en gebedel dat de echte gasten in het restaurant niet eens rustig kunnen eten. Maar daar heeft hij nu iets op bedacht: waterpistolen! Zo kunnen de eters zelf de dieren wegjagen en snappen de dieren hopelijk dat ze weg moeten blijven.

Patatpikkers

Als ik een dagje naar zee ga, vind ik al die zeemeeuwen ook maar niks. Het is prima dat ze over de stranden stappen of boven zee vliegen, maar niet dat ze patat van mijn bord pikken met die grote snavel en poten van ze!

Goed idee

De oplossing met de waterpistolen van de Australische restauranteigenaar vind ik daarom best een goed idee. Ze wegjagen met een beetje water doet heus geen pijn. En dan kan ik tenminste rustig genieten van mijn eten!

Stelling: Zeemeeuwen mag je best wegjagen met een waterpistool

stelling over meeuwen verjagen met waterpistolenFaiyrouz (10): eens
‘Zeemeeuwen zijn zo groot en maken harde geluiden. Daar word ik altijd bang van. Het is wel een beetje zielig om ze weg te jagen met waterpistolen. Zij kunnen er ook niets aan doen dat ze honger hebben. Toch vind ik dat ze hun eten maar ergens anders moeten gaan zoeken.’

Charlotte (9): eensstelling over meeuwen verjagen met waterpistolen
‘Het is helemaal niet zielig om streng te zijn voor zeemeeuwen. Anders worden ze nog brutaler dan ze al zijn. En als zeemeeuwen eten van je bord stelen verpesten ze jouw dagje uit. En dat vind ik stommer dan ze wegjagen met een waterpistool.’

 

Anderen keken ook: Filmpje: watergevecht in Thailand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je mag ze best wegjagen maar absoluut geen pijn doen !!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps