stelling Lisette samen slapen

Lisette over samen slapen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik weet nog goed dat ik vroeger mijn matras naar de kamer van mijn zus sleepte om bij haar te slapen als het onweerde. Dan kletsten we door de donderslagen heen over dingen die we leuk vonden. Waarna ik heerlijk in slaap viel. Wat had ik graag altijd bij haar op de kamer geslapen! Ik was daarom ook heel verbaasd toen ik las dat maar liefst 85% van de volwassenen vindt dat kinderen een eigen kamer verdienen. Dat blijkt uit een onderzoek van het AD. Huh? Met je broer of zus op dezelfde kamer slapen is toch een stuk gezelliger dan alleen? Ik voelde me in ieder geval veel veiliger samen met mijn zus en bang voor het donker was ik dan ook niet meer.

Veiliger

Volgens psycholoog Steven Pont is samen slapen ook de normaalste zaak van de wereld vertelt hij in het AD. ‘Lang geleden was het veel veiliger om dicht bij elkaar te liggen dan in je eentje in een grot verderop. En ook nu slapen de meeste kinderen op aarde met hun broers, zussen, opa’s, oma s of ouders in één kamer.’ Een kamer voor je alleen is dus eigenlijk uitzonderlijk als je het zo bekijkt. Lekker samen (blijven) slapen zeg ik dus! En die leegstaande slaapkamer? Die kun je mooi omtoveren in een game- dans- of leeskamer!

Stelling: Iedereen moet met zijn broer of zus op de kamer slapen.

jonas barten stellingJonas (11): oneens
‘Ik zou het alleen de eerste dag leuk vinden, denk ik. Daarna lijkt het me vooral onhandig. Soms wil je even tijd voor jezelf, om naar muziek te luisteren of huiswerk te maken. Dan wil je niet dat je broer gaat gamen of je zus erdoorheen aan het zingen is.’

 

wester stellingWester (9): oneens
‘Soms komt mijn zusje bij me liggen. Eventjes vind ik dat gezellig. Maar na tien minuten niet meer, want dan wil ik slapen en blijft zij praten. En ik ben ’s ochtends heel vroeg wakker en dan ligt zij nog te slapen als een roos. Mijn moeder is bang dat ik haar dan wakker maak.’

Laat hieronder weten of jij het eens bent met deze stelling, of niet? 

Anderen lazen ook: Naar de sportschool om te slapen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens,*duimomlaag* het is het fijnst om je kamer niet te hoeven delen en zonder een zeurend broertje of zusje kunnen spelen

Eens met mijn zusje is het altijd heel gezellig
Maar ook oneens want ik wil wel mijn eigen kamer houden

ik ben negen en slaap bij mijn zus of bij mijn ouders. Ik heb ook een eigen kamer maar daar heb ik nog nooit geslapen,maar ik ben de jongste en mijn zus sliep pas in haar eigen kamer op haar elfde dus ik denk dat ik over 2 jaar bij mijn eigen kamer moet slapen!!

het hoeft niet maar het wag wel . Oeps Blij

ik ben het oneens omdat je anders veel te laat slaapt.

Ik vind van niet.
Ik wil graag mijn eigen kamer.
Maar samen het is ook gezellig.
en ik wil ook wat tijd voor me zelf.

Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag *duimom
laag* oneens

Ik vind dat het mag. Maar dan wordt het een beetje lastig. Want Wie van den twee kinderen zou zeggen: mijn kamer Kan weg. En het maken van een game kamer is ook veel geld waard. Duimomlaag Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Oneens ik heb zelf geen broertje of zusje maar Als ik er een zou hebben zou ik hem absoluut niet op mijn kamer willen het Is veel fijner om je eigen kamer te hebben is veel fijner om je eigen kamer te hebben!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps