Stelling Lisette

Lisette over voetbal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Stel je eens voor: een voetbalstadion vol fans. Muziek galmt uit de speakers, de lampen schijnen fel en alle ogen van de supporters zijn gericht op het veld. Een bijzonder moment. Helemaal als je dan als kind aan de hand van je favoriete voetballer het veld op mag lopen. Maar dat was afgelopen weekend wel even anders. Een voetbalteam liep hand-in-hand het veld op met… een oudere! De club deed het om de eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht te brengen. Dat dat een probleem is, blijkt wel uit de cijfers daarover. Eén op de vier ouderen voelt zich eenzaam. Dat zijn meer dan één miljoen mensen!

Oplossing

Een mooi gebaar van de voetballers om aandacht te besteden aan dit probleem. Maar is het de juiste oplossing voor dit probleem? Het is maar één moment en duurt niet zo lang. Je kunt toch veel beter regelmatig een bezoekje aan een verzorgingstehuis plannen. Of een maandelijkse wandeling organiseren?

Nagenieten

Ik vind dat hand-in-hand het veld oplopen iets speciaals is voor en door kinderen. Dat moet zo blijven! Hierdoor groeit niet alleen je liefde voor sport en voetbal. Je raakt gemotiveerd om zelf ook te gaan voetballen en gezond bezig te zijn. En daarnaast is het zo’n speciaal moment waar je nog je hele leven van kunt nagenieten. Dat is speciaal en daar moeten we met onze handen van afblijven!

Voetballers moeten alleen met kinderen hand-in-hand het veld op!
 

Hannah (8): oneensHannah stelling

‘Ik ben het hier niet mee eens. Ik vind het juist een goed idee dat ze ook met ouderen het veld op lopen. Dan krijgen die ook een keertje aandacht. Misschien moeten ze het zelfs vaker doen dan een keer per jaar, om de week ofzo.’

 

Charlotte (9): oneensCharlotte stelling

‘Ik ben het niet gewend, maar als ik er langer over nadenk vind ik het juist heel leuk dat voetballers hand-in-hand met ouderen lopen! Misschien wilden ze dat vroeger graag en mocht dat toen niet. Dan komt hun kinderwens nu toch nog uit.’

Wat vind jij? Geef hier je mening!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Nieuwe voetbalregels voor kinderen of Lieke Martens is de beste voetbalster van de wereld.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps