Foto: WildEarth

Live op safari vanuit je luie stoel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Door de coronacrisis zijn er nu geen toeristen in de wildparken in Zuid-Afrika. Een paar rangers bedacht een oplossing: het YouTube-kanaal WildEarth waar kinderen online op safari kunnen. ‘Als jullie niet naar Afrika kunnen komen, dan brengen we Afrika gewoon bij je thuis.’ 

‘Via Youtube kun je twee keer per dag, rond zonsopgang en zonsondergang, vanuit je eigen luie stoel live meerijden met onze jeep’, vertelt ranger James Hendry. ‘Je schrijft je via onze website in zodat we weten wie er allemaal “meerijden”. We vertrekken op een vooraf afgesproken tijdstip en vanaf dat moment kun je helemaal gratis genieten van een urenlange safari.’

Veel te zien 
Tijd om in te stappen voor een testsafari. Er is meteen heel veel te zien: leeuwen, zebra’s en een flinke kudde olifanten. En als bonus een heel lief baby-nijlpaardje. Tijdens de reis kun je vragen stellen. ‘Dat vinden we alleen maar leuk’, zegt Hendry. ‘Tik je berichtje via de chat op YouTube en dan proberen we meteen vanuit onze jeep te reageren.’ En dat gebeurt volop. Een negenjarige Amerikaanse jongen wil bijvoorbeeld weten waarom nijlpaarden zo agressief zijn. ‘Dat zijn ze helemaal niet’, antwoordt Hendry. ‘Dat is een fabeltje. Zolang je een beetje op afstand blijft, doen ze niks’. 

Aan de live-safari zit één nadeel: Hendry en zijn collega’s spreken alleen Engels, maar daar kan vast iemand je bij helpen. En dat er vanuit de jeep meer dan genoeg te zien is, maakt alles goed. 


Ook op safari? Hier kun je gratis boeken

Anderen lazen ook: Luie leeuwen liggen lekker op de weg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook