Foto: Elizabeth Scott

Liza (7) verkoopt limonade voor eigen operatie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Amerikaanse Liza (7) is ziek. Ze moet geopereerd worden, maar daar heeft haar moeder niet genoeg geld voor. Daarom besloot Liza zelf limonade te verkopen. Met succes!

Nadat Liza vorige maand een paar epileptische aanvallen kreeg, bleek dat ze kanker in haar hersenen heeft en dat ze daar snel aan geopereerd moest worden. Omdat die operatie niet helemaal vergoed wordt door de verzekering, moet haar moeder een deel zelf betalen. Dat geld heeft zij niet en zo kwam Liza op het idee om zelf een limonadekraampje te openen: Liza's Lemonade.

Kratjes, bloemen en lichtjes

Liza maakte haar kraampje door een paar knalgele en felroze houten kratjes op elkaar te stapelen en te versieren met bloemen en een lichtslinger. Voor de deur van een bakkerij verkocht ze haar drankjes. Veel mensen vonden haar verhaal zo bijzonder, dat ze graag een drankje bij haar kochten.

Veel drankjes en donaties

Liza haalde al snel 12.000 dollar (10.000 euro) op. Maar dat bleek nog niet alles, veel mensen besloten nóg wat geld te doneren en zo zamelde het meisje 370.000 dollar (312.000 euro) in, schrijft haar moeder op FacebookDeze week werd Liza voor het eerst geopereerd. Volgens haar moeder is dat goed gegaan: 'Liza is een superster en het dapperste meisje dat ik ken.'

Hieronder zie je het kraampje van Liza. 

Foto: Liza

 

Anderen lazen ook: Jurre (9) verkoopt bloemen in zijn eigen kraam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook