spin

In lockdown met 70 spinnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In lockdown moeten is al geen pretje. Stel je eens voor dat dat moet met 70 spinnen in je huis! Voor veel mensen is dat een nachtmerrie, maar niet voor de Australische Caitlin Henderson.

Henderson werkte als dierenverzorger in een museum toen het coronavirus uitbrak. Iedere dag verzorgde ze daar 70 spinnen in allerlei soorten en maten. Maar doordat het virus uitbrak kon ze haar kriebelige vrienden niet meer bezoeken in het museum. Daarom besloot de Australische vrouw ze maar mee naar huis te nemen.

Ze heeft thuis een speciale kamer ingericht waar ze alle spinnen in bakjes heeft zitten. Ze moet de beestjes iedere dag voeren, maar één voordeel: dat kan nu wel allemaal in haar pyjama! Ze verzorgt allerlei spinnen die in Queensland, een Australische staat, ook in het wild voorkomen.

Achtpotige honden

Veel mensen vinden spinnen maar enge dieren, maar Henderson zeker niet. ‘Voor mij zijn het gewoon schattige achtpotige honden’, vertelt ze op een Britse nieuwssite. Toen ze haar vriendje leerde kennen, wilden ze even testen of hij ook niet bang was voor spinnen. ‘Tijdens het eerste afspraakje dat ik had met mijn vriendje gooide ik een spin op hem, om te kijken of hij er bang voor was’, zegt ze. ‘Maar hij was heel rustig!’

Anderen lazen ook: Vrouw rijdt busje in rivier door spin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps